Annons:
Etikettallmänt-om-blodgivning
Läst 90 ggr
Niklas
2022-05-12, 13:38

Bli blodgivare, det behövs alltid!

Större delen av mitt liv trodde jag att man inte kunde bli blodgivare om man tog någon medicin. Jag brydde mig inte ens om att fråga. Inte förrän för några år sen. Det visade sig att oftast är det inget problem att ta medicin, men varje fall måste provas för sig. Det gjorde jag och nu har jag lämnat blod i några år. 🙂

Samtidigt som det är bra för blodcentralen är det lite som KBT för mig. Jag har alltid tyckt det är jobbigt att se blod och ogillat att bli stucken.

Som tack för blodet brukar man få äta något som liknar en frukostbuffé efteråt. Där jag lämnar blod brukar de ha goda färska surdegsbröd till exempel.

Kolla var din närmaste blodcentral finns och anmäl dig som blodgivare. När ditt blod har fått en ny användare får du ett sms som berättar det. 🙂 Det brukar hända inom en vecka eller två.

» GeBlod.nu

[Foto av Eiliv-Sonas Aceron på Unsplash]


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Beautiful, free images and photos that you can download and use for any project. Better than any royalty free or stock photos.
Annons:
Lona
2022-05-12, 17:22
#1

Bra inlägg! 👍
Jag vill tillägga att ta ställning till organdonation också! Även om man är emot det så underlättar det betydligt för både vården och, framför allt, anhöriga. Det är en oerhörd lättnad som anhörig att veta vad den avlidne hade för önskan, inte behöva gissa i en situation som redan är tillräckligt svår.


"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok: www.raskva.wordpress.com

Pyttelite
2022-11-30, 22:35
#2

För att kunna bedriva både planerad vård och akutverksamhet samt ha beredskap för trauma- och katastrofläge under decemberveckorna behöver blodlagren fyllas på. Blodgivarnas besök är extra viktiga inför större högtider och fram till jul och nyår behöver Sveriges sjukvård 1 500 blodpåsar varje vardag och blodbehovet är som störst i storstadsregionerna.

Läs mer här:

https://www.mynewsdesk.com/se/geblod/pressreleases/1-500-blodgivare-behoever-ge-blod-varje-vardag-infoer-jul-3218033


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Blodgivarnas besök är extra viktiga inför större högtider och fram till jul och nyår behöver Sveriges sjukvård 1 500 blodpåsar varje vardag och blodbehovet...
Niklas
2022-12-01, 10:50
#3

Bra påminnelse! Jag lämnade blod förra veckan så nu måste jag vänta tre månader till nästa gång.

En sak jag gillar med blodgivning är den sköna stämning det brukar vara på blodcentralen och i blodbussarna. Alla är glada, positiva och skrattar mycket. 🙂


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Pyttelite
2023-05-14, 10:35
#4

Fler svenskar behöver bli blodgivare. Regeringen ger därför Socialstyrelsen i uppdrag att öka antalet blodgivare i Sverige. Ett uppdrag som ska ske tillsammans med regionblodcentralernas nätverk GeBlod kommunikation.

Läs mer här;

https://geblod.nu/nyheter/2023/04/25/regeringsuppdrag-ska-ge-fler-blodgivare/


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Fler svenskar behöver bli blodgivare. Regeringen ger därför Socialstyrelsen i uppdrag att öka antalet blodgivare i Sverige. Ett uppdrag som ska ske tillsammans…
Pyttelite
2023-07-30, 09:53
#5

Likt många tidigare år medför sommartider ökade utmaningar för Skånes blodcentraler. I dagsläget råder ingen akut blodbrist i länet, men det är något som kan ändras fort.

– Blodbehovet tar ju ingen semester – operationer och annat är igång, säger Camilla Hansson, enhetschef på blodcentralen i Helsingborg.

Läs mer här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/blodreserverna-sinar-nar-skaningarna-tar-semester


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Likt många tidigare år medför sommartider ökade utmaningar för Skånes blodcentraler. I dagsläget råder ingen akut blodbrist i länet, men det är något som kan ändras fort. – Blodbehovet tar ju ingen semester – operationer och annat är igång, säger Camilla Hansson, enhetschef på blodcentralen i Helsingborg.
Upp till toppen
Annons: