Övrigt

Får jag lämna blod?

2012-11-30 10:33 #0 av: mikkan01

Har funderat ett bra tag nu på om jag ska börja ge blod, tycker det är en fin tanke att kunna hjälpa andra lite grann i alla fall!
Grejen är väl den att jag bor i Sverige men är finsk medborgare...har svenskt personnummer, kan jag ge blod här i Sverige?
Förstod inte så mycket av det jag läste om det.
Jättejätte tacksam för svar =)

Anmäl
2012-12-15 23:34 #1 av: MissInAction

Hej!
Ja visst är det fantastiskt att vi har möjlighet att hjälpa till Glad

Jag tittade lite inne på Geblod.nu och under avsnittet om utlandsvistelse. Det verkar som att när det gäller Europa så får man lov att ge blod, både om man bott utomlands och om man rest utomlands tillfälligt. Och om du nu bott i Finland eller inte, bör alltså inte spela någon roll. För det anses inte vara något riskområde, så att säga.

Så ring närmaste blodcentral och säg att du vill komma dit och testa dig för att få ge blod. De tar blodprov och du får fylla i formulär, detta gör de för både din och alla blodmottagares säkerhet.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-12-16 11:12 #2 av: mikkan01

Tack så jättemycket för svar! Kommer en sån där blodbuss en bit ifrån där jag bor om några dagar så jag ska nog pallra mig dit =D spännande..

Anmäl
2012-12-16 19:22 #3 av: MissInAction

Ja gör det! Då kan du passa på att ställa alla frågor du har också Glad

Se till att du är frisk och mår bra när du går dit!


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.